Nakon završene humanitarne akcije možemo reći bravo za sve naše ekipe, za igrače i naravno bravo za nas, organizaciju Košarkaške IT Lige. Više od 120 paketića podeljeno je mališanima u nekoliko ustanova u Beogradu. U ovoj akciji učestvovalo je 8 košarkaških ekipa, oko 96 igrača. Paketiće  sa košarkaškog terena dobilo je preko 100 mališana. Paketići su podeljeni Stacionaru “Lipovica”, Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu i Prihvatilištu za decu “Čuvarkućica”. Svim mališanima smo uspeli da izmamimo osmeh na lice i pokazali smo im da nisu sami i da je uvek tu neko da ih ohrabri da krenu dalje i učini im život bezbrižnijim. Ovom akcijom obezbedili smo paketiće za decu koja se herojski bore protiv teških bolesti i deci koja su bez roditeljskog staranja.

Kada smo otišli da posetimo te mališane i da im predamo novogodišnje paketiće, tek tada smo videli i shvatili koliko je zaista njima potrebna pomoć i sa kakvim se problemima oni nose. Za nas su oni od tada najveći heroji kojima su ovakvi plemeniti gestovi preko potrebni. Oni u tim ustanovama provode dane, nedelje, mesece pa čak i godine pokušavajući da se izbore sa svim problemima i učine život normalnim kao što ga svi mi imamo. Zato apelujemo na sve ljude dobre volje da odvoje bar deo svog vremena, novca, pažnje i usmere na one kojima je pomoć i te kako potrebna.

Drago nam je da su nas svi igrači uverili koliko su humani, solidarni i svesni po pitanju onih kojima je pomoć najpotrebnija.  Najpre bismo zahvalili svim ekipima Košarkaške IT Lige: Saga, Acumenics,  Mülhbauer,  Seven Bridges, Bosch, Vip mobile i Microsoft i njihovim igračima koji su pokazali svoju humanost. Zatim bismo zahvalili porodicama i prijateljima igrača, koji su došli da podrže ovu humanitarnu akciju. Ekipama smo dodelili zahvalnice kao znak da su bili deo ove dobrotvorne akcije i učinili je jako uspešnom. Igrači su pokazali da svoje srce, pored košarkaškog terena, daju i na plemenitom terenu. Hvala svima na podršci!

February 23, 2019