Novogodišnja humanitarna akcija

Košarkaška IT Liga je, pored mnogobrojnih dobrotvornih akcija koje sprovodi od početka svog postojanja,  uspešno izvela tri akcije ‘Paketić sa terena stiže da deci igra bude bliže’.

Ova akcija postoji kako bi se sakupili novogodišnji paketići za decu u beogradskim zdravstvenim ustanovama kao i za mališane u Crkvi Svete Petke na Čukaričkoj Padini na dan kada se obeležava školska slava Sveti Sava.

Kroz akciju prikupljanja i podele preko 1000 paketića organizatori IT Lige zajedno sa svojim učesnicima i prijateljima IT Lige obradovali su mnogobrojne mališane.

Sve uplate za tehničke i isključujuće greške se doniraju u humanitarne svrhe

Disciplina igrača i svih učesnika nam je jako važna. Odlučili smo da sankcionišemo svako nesportsko ponašanje s ciljem da u prvom planu bude dobra košarka i kvalitetne utakmice. Uspeli smo u tome. Sve kazne od tehničkih i isključujućih grešaka idu u humanitarne svrhe Quantox fondaciji.

Humanitarna All Star utakmica

U saradnji sa kompanijom Quantox, koja je bila i pokrovitelj ovog humanitarnog događaja, od prodaje ulaznica i nagradne igre organizovane za publiku sakupljeno je  126.900 dinara koji su uplaćeni na račun organizacije “Quantox fondacija”. Novac je prosleđen za lečenje male Helene Živković iz Čačka.

All star utakmica je revijalnog karaktera okuplja najbolje igrače IT Lige koji imaju priliku da se takmiče u više disciplina, brzo šutiranje trojki, takmičenje u veštinama, igre 3v3 i da igraju all star utakmicu. Na ovom događaju su prisutne poznate ličnosti. Publika ima priliku da okuša sreću u tomboli na kojoj se izvlače mnogobrojne nagrade.

Prikupljanje plastičnih čepova nakon utakmica - Čepom do osmeha

Akcija „Čepom do osmeha“ pokrenuta je u decembru 2012. godine, kada je samo nekolicina ljudi podržala ovaj poduhvat i razumela ozbiljnost koju podrazumeva, dok je danas to najmasovnija akcija u Srbiji, koja okuplja preko 7000 aktivnih volontera i više koordinatora u gradovima širom Srbije.

Ono što je suština akcije jeste podrška pojedincima, tačnije deci sa smetnjama u razvoju i/ili invaliditetom, kao i njihovim porodicama, kako bi im se omogućilo lakše funkcionisanje u svakodnevnom životu i obrazovanju. Konkretno, sakupljeni čepovi bivaju odveženi u reciklažne centre, a prikupljena novčana sredstva koriste se za kupovinu pomagala deci, pa tako akcija, osim što ima humanitarni karakter, podupire ekološko osvešćivanje društva i unapređivanje sistema odvajanja čvrstog otpada u Srbiji. U našim prostorijama u Novom Sadu sakupljamo i druge vrste reciklabilnog materijala (PET, limenke, biootpad, papir i karton, staklo), a sa idejom popularisanja primarne selekcije otpada razvili smo i mobilnu aplikaciju Eko heroj sa sjajnim mogućnostima.