U jedanaestom kolu Košarkaške IT Lige, pobede su ostvarili MÜHLBAUER, NITES i SAGA. Slobodna ekipa je bio trećeplasirani PMC.

Najneizvesnije je bilo na utakmici jedine neporažene ekipe, MÜHLBAUER i PRODYNA-e u kojoj je lider na tebeli slavio rezultatom 46:43. Iako je MÜHLBAUER prvu deonicu rešio u svoju korist sa 15:8, PRODYNA je zahvaljujući odličnoj drugoj četvrtini uspela da do poluvremena svede zaostatak na svega dva poena. Ipak, da vodeći tim lige ostane neporažen, pobrinuo se Petrvović koji je predvodio svoj tim sa 18 poena. Najefikasniji u poraženoj ekipi, bili su Gornjaković i Jeremić sa po 13 koševa. MÜHLBAUER je ovom pobedom zadržao prvo mesto, dok PRODYNA zauzima šestu poziciju  sa tri pobede i šest poraza.

NITES, prvi pratilac MÜHLBAUER-a, nastavio je seriju pobeda trijumfom nad ekipom TELETRADER 55:44. Nakon pobede u derbiju prošlog kola, protiv PMC-a, NITES je dobru formu potvrdio i u susretu sa petoplasiranim timom. Izvanredan je bio Maričić sa 24 postignuta koša, dok se u TELETRADER-u istakao Živaljević sa 13 pogodaka.

Najubedljiviji trijumf u okviru 11. kola, zabeležila je SAGA koja je savladala MANPOWER GROUP rezultatom 72:36. Već u prvom kvartalu je bilo 21:9 za pobednički sastav. Do kraja meča, SAGA je dodatno povećavala svoju prednost koja je na kraju utakmice iznosila plus 36. Najviše poena za pobednika je postigao Ostojić, 15, dok se kod poraženih izdvojio Jovanović sa 11 poena. SAGA je četvrta na tabeli sa učinkom od četiri trijumfa i šest poraza. MANPOWER se trenutno nalazi na poslednjem mestu.

Idućeg kola se igra derbi u kojem se sastaju PMC i MÜHLBAUER. Pored ove utakmice, igraju se i mečevi NITES – MANPOWER GROUP i SAGA – PRODYNA. Slobodna ekipa će biti TELETRADER.

March 14, 2018