Dvanaesto kolo Košarkaške IT Lige proteklo je u znaku derbija u kojem su se sastali MÜHLBAUER i PMC, koji je pripao lideru na tabeli rezultatom 54:52. U preostaloj utakmici ovog kola, PRODYNA je bila bolja od SAGA-e.

MÜHLBAUER je ostao jedina neporažena ekipa u ligi i posle susreta sa trećeplasiranim PMC-om. Već na poluvremenu su imali devet poena prednosti, ali PMC se nije predavao do samog kraja, pa je utakmicu učinio neizvesnom. Ipak, MÜHLBAUER je sačuvao vođstvo do samog kraja i slavio rezltatom 54:52. Ovom pobedom dodatno su se učvrstili na vodećoj poziciji. Do još jedne pobede u nizu, predvodio ih je odlični Bratić sa 23 postignuta poena. On je pogodio 16 od prvih 18 koševa za svoju ekipu. U redovima PMC-a, istakli su se Lukovac sa 14 i Vuksan sa 13 pogodaka.

Ekipa PRODYNA, savladala je tim SAGA, sa 44:32. Najefikasniji za pobednika, kao po pravilu, bio je Gornjaković sa 17 koševa, dok se na drugoj strani istakao Ostojić sa 15 poena. PRODYNA se trenutno nalazi na petom mestu na tabeli, dok SAGA zauzima četvrtu poziciju.

U narednom kolu u centru pažnje će ponovo biti MÜHLBAUER koji će igrati protiv drugoplasiranog NITES-a. NITES će pokušati da im nanese prvi poraz i tako se izjednače na liderskoj poziciji. Preostali parovi su MANPOWER GROUP – TELETRADER i PMC – PRODYNA. Slobodna će biti SAGA.

March 21, 2018