Deseto kolo je obeležila pobeda ekipe NITES protiv PMC-a, rezultatom 61:59. U druge dve utakmice pobede su ostvarili MÜHLBAUER i TELETRADER . Slobodna je bila ekipa PRODYNA.

Najzanimljivije je bilo u derbiju kola u kojem je NITES posle velike borbe savladao PMC. Iako je posle prve četvrtine NITES vodio sa 19:8 , PMC je zahvaljujući odličnoj trećoj deonici, koju je rešio u svoju korist rezultatom 16:10, uspeo da utakmicu učini neizvesnom. Ipak, košarkaši NITES-a su u samoj završnici bili smireniji i upisali veoma važnu pobedu, rezultaom 61:59. Za NITES su čak tri igrača ostvarila dvocifren učinak. Radovanović je postigao 20 poena, dok su Maričić i Durković postigli po 16, odnosno 14 koševa. Na drugoj strani, u ekipi PMC, blistao je Vuksan sa čak 31 poenom, od toga je zabeležio čak šest trojki.

Na poluvremenu utakmice, Mitar Durković, košarkaš NITES-a, je kao nagradu za najboljeg igrača osmog kola dobio besplatan ručak u restoranu Mala Slavija na Sajmu.

Na preostala dva meča MÜHLBAUER je bez većih problema slavio protiv ekipe MANPOWER GROUP sa 76:51. Najefikasniji za jedinu neporaženu ekipu je bio Petrović sa 17 poena, dok je za poraženi tim najviše poena postigao Bačik, 29.

TELETRADER je savlado tim SAGA rezultaom 54:29. Najbolji u pobedničkom sastavu je bio Đurđić koji je ostvario učinak od 16 poena, a za SAGA-u je najefikasniji bio Predić sa 7 postignutih koševa.

U narednom kolu se sastaju TELETRADER i NITES, odnosno MANPOWER GROUP protiv tima SAGA, dok će MÜHLBAUER  snage odmeriti sa ekipom PRODYNA.

March 9, 2018