Nakon prošlogodišnje pauze usled korona virusa, košarkaška IT Liga je, pored mnogobrojnih dobrotvornih akcija koje sprovodi od početka svog postojanja, i ove godine uspešno izvela akciju ‘Paketić sa terena stiže da deci igra bude bliže’.

Ova akcija postoji kako bi se sakupili novogodišnji paketići za decu u beogradskim zdravstvenim ustanovama, sa tim što su ove godine paketićima obradovani i mališani u Crkvi Svete Petke na Čukaričkoj Padini na dan kada se obeležava školska slava Sveti Sava.

Kroz akciju prikupljanja i podele preko 200 paketića koja je trajala oko mesec dana, organizatori IT Lige zajedno sa svojim učesnicima i partnerima obradovali su mališane na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, na Institutu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju, na Univerzitetskoj dečijoj klinici “Tiršova” u Specijalnoj školi OŠ “Miloje Pavlović” kao i u Crkvi Svete Petke na opštini Čukarica.

Ovo nije jedina humanitarna akcija koju IT Liga sprovodi. Naime, sve kazne za tehničke i isključujuće greške idu u humanitarne svrhe i naplaćuju se.

Ova akcija se sprovodi zajedno sa organizacijom “Srbi za Srbe”.

Detaljne informacije o aktuelnostima u IT Ligi možete pronaći na zvaničnom sajtu lige quantox.itliga.rs. kao i na društvenim mrežama “Instagram” i “Linkedin“.

January 28, 2022