Proteklog vikenda, u sportskoj hali Vizura na Novom Beogradu uspešno je održana još jedna velika humanitarna akcija u organizaciji IT Lige. Od 16 ekipa učesnica izabrano je 24 najbolja igrača u dosadašnjem delu sezone, kao i 16 najboljih trojkaša koji su se takmičili u brzom šutiranju trojki.

Zajedno u saradnji sa kompanijom Dunav Osiguranje, koja je bila i pokrovitelj ovog humanitarnog događaja, od prodaje ulaznica i nagradne igre organizovane za publiku sakupljeno je preko 70.000 dinara koji su uplaćeni na račun organizacije “Srbi za Srbe” sa kojom IT Liga već godinama tradicionalno sarađuje.

“Ovo nam je debitantska sezona u IT Ligi, i pored sjajne organizacije veoma prijatno sam iznenađen humanitarnim karakterom lige. Kada to kažem, osim na događaje koji se organizuju, mislim i na uplate direktno na račun organizacije “Srbi za Srbe” od tehničkih i isključujućih grešaka što definitivno izdvaja IT Ligu od ostalih amaterskih takmičenja. Kako meni, tako je čast i mojim saigračima što smo deo Lige i siguran sam da ćemo se družiti i narednih godina” izjavio je Skenderović Željko, kapiten ekipe HelloWorld, koji je ujedno zbog sjajnih partija tokom godine poneo titulu najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

Vladimir Čolić, najbolji igrač ekipe Endava i pobednik takmičenja u šutiranju trojki nakon All Star meča je izjavio: “Čast mi je što sam deo ekipe Endava i što svi zajedno imamo priliku da na jednom ovakom takmičenju predstavljamo našu firmu. Čitav tim ljudi iz organizacije IT Lige jako je pristupačan za saradnju što dodatno doprinosi kvalitetu Lige.

Podržavam svakoga ko se trudi da se zdrav i sportski život promoviše na bilo koji način a ovi momci to rade sjajno. Koncept All Star događaja je odličan, imao sam tu čast da budem izabran i u najboljih 24 igrača ali i kao jedan od najboljih trojkaša. Potrudiću se da nastavim u istom ritmu i naravno da pokušam da odbranim titulu najboljeg trojkaša Lige”.

“Svake godine rastemo i trudimo se da podignemo organizaciju naše Lige na viši nivo, tako je i ove sezone, u planu je još novih projekata za koje smo sigurni da će produžiti spisak naših akcija koje nas izdvajaju od ostalih. Zadovoljni smo kako je protekla humanitarna All Star utakmica, i veliko hvala kompaniji Dunav Osiguranje koja je prepoznala naš kvalitet, odlučila da stane uz nas i pomogne nam u sprovođenju ove akcije, verujemo da je ovo bio prvi korak u dugogodišnjoj saradnji. Sada nas, nakon praznika, čeka nastavak takmičenja, za koje verujemo da će biti veoma uzbudljivo vrlo verovatno i najuzbudljivije od osnivanja IT Lige” izjavio je Čimburović Nikola, direktor Takmičenja.

Nastavak IT Lige planiran je nakon prvomajskih praznika, kada će se do kraja maja saznati ko će biti novi šampion košarkaške IT Lige i ko će odmeriti snage sa banjalučkim ekipama na regionalnom “Final Four” koje se ove godine održava u Beogradu početkom juna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *