Sjajnim mečevima polufinala, onog za treće mesto i finala okončana je IT Liga u odloženom formatu zbog pandemije korona virusa.

Reč je o sada već tradicionalnom košarkaškom takmičenju, koje iz godine u godinu poprima sve veće interesovanje.

U takmičenju je učestovalo 18 ekipa koje su se borile za šampionski pehar.

Sveukupni pobednik je ekipa eFront, novajlija u Ligi koja je u utakmici za prvo mesto pobedila Balkan Bet, dok je treće mesto pripalo timu VIP Mobile koji je u meču “za utešnu medalju” bio bolji od uvek neugodne ekipe 4K.

Ono što je zanimljivo, svojevremeno dobitnik MVP nagrade na Svetskom prvenstvu dijaspore Aleksandar Marinković iz redova 4K sada je dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao, nagrada za najboljeg igrača Lige dodeljena je Nikoli Dževerdanoviću iz ekipe eFront a nagradu za najboljeg šutera kao i kradljivca lopte dobio je Jovan Prvulov iz ekipe Balkan Bet.

Završnica turnira održana je u balonu Corn Product, a vrlo brzo će uslediti i Letnja Liga.

Organizatori takmičenja zajedno sa celim timom koji je radio na projektu žele ovim putem da čestitaju titulu kompaniji eFront i da se zahvale svim učesnicima na učestvovanju u Ligi.

Uskoro kreću pripreme za četvrtu sezonu košarkaške IT Lige . Očekujemo još bolju sezonu i mnogo novih utakmica. Prijave za novu sezonu IT Lige počinju 01. Septembra.

Sportski pozdrav!

June 15, 2020