Regularni deo sezone 2019/2020 se nastavio utakmicama 5. kola gde su snage u Corn Product balonu odmerili sledeći parovi grupe 1:


Vip Mobile – MSG&MSGNC

 Degordian – Edeja Software

HTEC Group – Seven Bridges

Allied Testing – Hooloovoo


Na prvom meču, aktuelni šampion i prvi favorit za titulu Vip Mobile dočekao je MSG&MSGNC gde je prvo krilo Vip Mobile-a Mijušković imao najzapaženiju rolu uz nekoliko atraktivnih poteza na šta nas je i navikao pa je na njegovom kontu na kraju utakmice stajao upisan 21 poen što ga je svrstalo u najbolju petorku kola. Sa druge strane najbolji igrač gostiju Pavlović pored tri ukradene lopte zabeležio je i 17 poena. 66-49 i nova pobeda šampiona.


Sledeći duel, derbi grupe u ovom kolu, Degordian i Edeja software. Vođstvo se smenjivalo čak 12 puta za 40 minuta. Kod domaćih, svoj dan je imao prvi centar ekipe Aleksić upisavši dabl-dabl (14 poena i 12 skokova), dok je nasuprot svog tima imao ponovo raspoloženog Lekovića koji se svojim parijama istakao kao pravi lider Edeja Software-a. Leković je ubacio 28 poena i uhvatio je 12 lopti nakon promašenih šuteva. Ovim performansom Siniša se na nivou lige izdvojio kao jedini koji je uspeo da 3 puta bude član najbolje petorke kola. Konačan rezultat 48-55.


HTEC Group i Seven Bridges su odigrali meč sa malim brojem poena ali neizvesnost nije izostala. Desetkovani gosti su potcenili protivnika, koji je vođen Marinom (11 poena) zamalo iznenadio Seven Bridges koji je bio favorit pre same utakmice. Čejović je kod gostiju pokupio 9 skokova za šta HTEC Group nije imao odgovor. Gosti odnose 2 boda rezultatom 36-39


Poslednja utakmica na programu za ovaj dan bio je duel Allied Testing i Hooloovoo. Ni raspoloženi Stevanović kod gostiju nije bio dovoljan da se pruži ozbiljniji otpor. Zabeležio je 7 poena uz 9 skokova i 3 aaistencije. Nasuprot zelenih, sjajno su bili raspoloženi momci u tamnoj opremi koje je predvodio Kontić (16 poena, 11 skokova) te su odneli i 3 pobedu ove sezone. Na kraju, ubedljivih 63-29 za Allied Testing.

Grupa 2 je svoje utakmice odigrala dan nakon toga u SC Vizura. 

Prvi meč po rasporedu bio je duel starih znanaca, prvi ovosezonski, kadrovski izmenjena Saga dočekala je Muhlbauer. Novi lider Sage, jedan od najatraktivnijih igrača za gledanje ove sezone, Jovičić, predvodio je Sagu do pobede. Muhlbauer nije imao odgovor na paletu napadačkih opcija beka domaćih koji je na kraju upisao 27 poena uz šta je iznudio 15 faulova. Sa druge strane, kapitenu Petroviću nedostajao je skok za dabl-dabl učinak, ubacio je 10 koševa. Rezultat na kraju utakmice bio je 53-45.


4K i Balkan Bet odigrali su svoj meč 5. kola gde su momci u crvenim dresovima pobedili gostujući Balkan Bet u jednoj veoma neizvesnoj utakmici. Domaće su vodili Knežević sa 21 poenom, a pratio ga je centar Šćekić Branko upisavši dabl-dabl 10 poena i 11 skokova. Kod gostiju najviše se istakao Milinković. Krilo Balkan beta upisao je 19 poena čime je dodao na neizvesnosti na ovom meču. 56-51 na kraju utakmice u korist 4K.

Za sada jedina ekipa bez poraza u grupi 2, ekipa Enetel Solutions kao favorit je dočekala tim Microsofta, inače najmlađi sastav Lige. Ulogu favorita su opravdali pobedom od 20 razlike (64-44). Najraspoloženiji su bili Stojković kod domaćih (14p) i Marković kod gostiju (15p). Enetel Solutions je na maksimalnom učinku nakon 5. kola.

Poslednja utakmica na programu bio je duel timova eFront i Bosch. Najubedljivija pobeda ovog kola bila je delo domaćih koji su utakmicu iskoristili kako bi se što bolje uigrali za dolazeće susrete. Rasporedili su poene ravnomerno mada je najbolji bio Rajković sa 17 poena i 7 skokova. Kod gostiju, već nas je navikao da je lider svog tima, Majstorović je zabeležio 11 poena, 7 skokova uz 4 ukradene lopte. Konačan rezultat ubedljivih 85-33 u korist ekipe eFront.

February 19, 2020