Košarkaška IT Liga je zajedno u saradnji sa organizacijama TROJKA IZ BLOKA i SRBI ZA SRBE  organizovala prvu All Star utakmicu, u kojoj su se sastale ekipe SOFTWARE i HARDWARE, a pobedili su košarkaši SOFTWARE-a, rezultatom 96:93.

Pored utakmice, održalo se i takmičenje u šutiranju trojki. Ceo ovaj događaj je svojim prisustvom uveličao i legendarni košarkaš, Milan Gurović.

SOFTWARE i HARDWARE su odigrali veoma zanimljiv meč koji je obilovao atraktivnim potezima sa obe strane. Bilo je nekoliko spektakularnih zakucavanja, asistenicija bez gledanja, kao i preciznih šuteva iz daljine. Zanimljivo je da se svaka tehnička greška naplaćivala i taj iznos je odlazio u humanitarne svrhe. Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, pa je posle prve dve četvrtine HARDWARE imao blagu prednost, 50:48.

”Podržavam ovu organizaciju i čast mi je što sam deo ove priče. I upravo ove humanitarne utakmice samo potvrđuju da je Srbija zemlja košarke”, rekao je jedan od naših najboljih šutera, Milan Gurović.

Na poluvremenu utakmice, održalo je se takmičenje u šutiranju za tri poena, a pobedio je igrač NITES-a, Aleksandar Radovanović. Pehar mu je uručio upravo Gurović, sa kojim je kao pobednik, imao priveligiju da se nadmeće u šutevima sa linije 6.75. Bivše krilo reprezentacije Srbije, postiglo je jednu trojku više od Radovanovića.

”On je čovek koji je najviše trojki dao jednoj Americi i nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana ja sa njim šutriati za tri poena”,nije krio oduševljenje Aleksandar Radovanović.

U drugom poluvremenu HARDWARE i SOFTWARE su nastavili u istom ritmu. Treći period je obeležila rezultatska klackalica, da bi u četvrtom SOFTWARE preuzeo vođstvo koje je čuvao do samog kraja te je krajnji ishod utakmice bio 96:93.

MVP turnira je jedina dama koja je učestvovala na ovom All Staru, Marija Đorđević, koja nastupa za ekipu PRODYNA. Inače, iz svake ekipe Košarkaške IT Lige, u ovoj utakmici, učestvovala su po tri igrača.

”Dopala mi se ideja da se odigra jedna ovakva utakmica i drago mi je da sam deo nje. Ovo je prilika da se upoznamo sa drugim igračima IT Lige”, izjavila je Marija Đorđević.

Sav prihod sa utakmice u iznosu od 30 196 dinara, odlazi u humanitarne svrhe o čemu više možete pročitati na sajtovima organizacija ”Trojka iz bloka” i “Srbi za Srbe”.

April 3, 2018