Treće kolo košarkaške IT Lige je iza nas, imali smo krajnje interesantan vikend gde smo većinski imali prilike da prisustvujemo neizvesnim utakmicama ali i da vidimo možda najkompletniji performans jednog igrača od kako postoji IT Liga!
U subotu, poslednjeg dana novembra, ekipe grupe 1 prvi duel bio je meč između dve ekipe sa podjednakim učinkom u prva dva kola sa upisanim po jednom pobedom i porazom. Degordian je predvodio mladi Danilović ubeleživši 17 poena uz 10 skokova, a pratio ga je kapiten Kostić (16 poena i 5 skokova). Sa druge strane, u ekipi MSG GLOBAL&MSG NETCONOMY niko nije imao dvocifren poenterski učinak, ali se izdvojio najbolji igrač tima Pavlović sa 8 poena i isto toliko skokova. Obzirom da je izostala pomoć Pavloviću, krajnji rezultat stajao je 43-39 u korist Degordiana.
Na programu je usledila utakmica Hooloovoo – Edeja Software, gde su gosti u potpunosti opravdali ulogu favorita, kod kojih se krilo Leković ponovo izdvojio kao najbolji. Sa 22 poena i 17 skokova Leković je ponovo uspeo sebe da uvrsti u najbolju petorku kola. Sa druge strane, ekipi Hooloovoo-a izgleda nije bio dan, obzirom da su ukupno upisali 21 poen pri čemu je ponovo Kaljević bio najistaknutiji sa 5 poena, 5 skokova i čak 6 ukradenih lopti. Konačni rezultat bio je 21-59.
Treću utakmicu po redu, rezultatski ne toliko interesantnu (38-66), odigrali su HTEC Group i prošlogodišnji učesnici F4 IT Lige – Acumenics. Iz utakmice u utakmicu domaći podižu formu i uigravaju se, kapiten Prole je upisao 8 poena i 6 skokova, što nije bilo dovoljno za na drugoj strani ponovo raspoloženi bekovski tandem Gluhovič-Vasiljević. Novajlija u timu Gluhovič upisao je 23 poena od čega je čak 7 puta bio precizan van linije 6.75m. Ipak, utakmicu je obeležio prošlogodišnji prvi strelac Lige. Vasiljević je ponovo u najboljoj petorci kola, drugi put zaredom, ovog puta zato što je u svoje rubrike upisao 20 poena, 13 skokova i 11 asistencija, uz indeks korisnosti 40! Vasiljević preti da ove godine ponese titulu MVP IT Lige, videćemo da li će u tome u uspeti…

December 12, 2019