Košarkaška IT liga je zvanično počela!

U subotu, 04.11.2017,  je odigrana prva utakmica u kojoj su snage odmerile ekipe Prointer-a i Mühlbauer-a. Prointer je sigurnije ušao u meč i napravilo prednost već u prvoj četvrtini, koju je održavao i postepeno povećavao do kraja meča.

Mühlbauer je imao problema da zaustavi žestoke napade protivničke ekipe, ali je sa druge strane, dobrim prodorima primorao jednog od najboljih igrača Prointer-a da napravi pet ličnih grešaka početkom treće četvrtine i samim tim ga izbaci iz daljeg toka meča.

nije bilo dovoljno da napravi veći uticaj na krajnji rezultat. Na kraju, Prointer 101 – 41 Mühlbauer .

Dve utakmice su bile zakazane za ponedeljak, 06.11.2017.

Prva na programu je bila utakmica između Sage i Nites-a. Kao što je bio slučaj u prethodnom meču prvog kola, ekipa Nitesa je u ranoj fazi meča uspela da napravi razliku koju je održavala do kraja meča. Nakon dve izgubljene četvrtine i rezltata 37-21 na poluvremenu, ekipa Sage je uspela da popravi igru i u jednom trenutku dodje na šest poena zaostatka.

Saga nije uspela da prelomi utakmicu u svoju korist i nakon izjednačene četvrte četvrtine, Nites beleži svoju prvu pobedu 57-43.

Druga utakmica iste večeri, između Teletrader-a i PRODYNA-e, je zbog veoma snažne odbrane sa obe strane, završena rezultatom 43-34 u korist PRODYNA-e.

Obe ekipe su oprezno i čvrsto ušle u meč. Prva četvrtina završena je rezultatom 7-5 u korist PRODYNA-e. U drugoj deonici ekipa Teletrader je uspela da smanji razliku, tako da je na poluvreme otišla sa minimalnim zaostatkom.

Odmor je više prijao ekipi PRODYNA-e, koja je uspela da pobedi u sledeće dve četvrtine i osigura pobedu. Treba napomenuti da je uz dobru odbranu ekipa PRODYNA uspela da zaobiđe neizvesniju završnicu.

November 15, 2017