Na iščekivanje velikog broja ljudi, kako iz organizacije tako i iz redova ekipa koje se takmiče, ovogodišnja IT Liga je počela. U subotu 16.11. u balonu Corn Product, ekipe grupe 1 su odigrale svoje prve utakmice.Prvu utakmicu po rasporedu, odigrale su ekipe Hooloovoo i MSG&MSGNC koju je nakon 40min kao pobednik završila ekipa gostiju, i to rezultatom 41-56. U ekipi Hooloovoo najistaknutiji bio je Kaljević koji je upisao 17 poena i 14 skokova dok je pobednički tim predvodio Pavlović svojim double-double učinkom – 14 poena uz 12 skokova.

Naredne dve utakmice bile su dueli, gde su snage odmerile ekipe koje debituju u ovom takmičenju protiv prošlogodišnjih učesnika. Edeja Software je dočekala Seven Bridges koji  je igrački pojačan u odnosu na prošlogodišnji sastav ali i dalje predvođen kapitenom Vukobrat Markom (18 poena, 6 skokova), kojeg je sa 17 poena ispratio i Nikolić čime je Seven Bridges došao do prve pobede ove sezone. Kod domaće ekipe najviše se istakao Leković (12 poena, 15 skokova) što nije bilo dovoljno za iznenađenje. Konačan rezultat ubedljivih 33-70 u korist Seven Bridges.Meč između ekipa Degordian i Vip Mobile, rutinski je u svoju korist rešio prošlogodišnji šampion IT Lige i to rezultatom 83-52, pitanje pobednika na ovom meču se nije dovodilo u pitanje. Vip Mobile je demonstrirao silu kroz svoje novajlije Zipančića (23 poena, 6 skokova) i Mandarapu (18 poena, 5 asistencija).

Degordian je pokazao zube, pružio dobar otpor aktuelnim šampionima na čelu sa kapitenom Kostićem (17 poena, 5 asistencija, 3 ukradene) uz dabl-dabl Aleksića (16 poena, 14 skokova)  čime su  nagovestiili da neće biti lak protivnik bilo kome u nastavku.  Najinteresantniji duel u grupi jedan, videli smo u megdanu između ekipa Allied Testing i Acumenics, gde smo imali neizvesnu završnicu, onakvu na kakve nas je ekipa Acumenics i navikla. Rezultat 50-56 ne govori dovoljno o tenziji i neizvesnosti koju su imali prilike da vide prisutni. Rezultatsku klackalicu na stranu prošlogodišnjeg osvajača 3. mesta prebacio je Gluhović upisavši 24 poena sa nekoliko teških šuteva van linije 6.75m i to u poslednjih par minuta utakmice. Kod ekipe domaćih, najveći  teret poneo je Musikić (11 poena, 9 skokova), ovog puta nedovoljno za trijumf.

Ekipe grupe 1 svoje mečeve drugog kola igraju u SC Vizura na Tošinom bunaru u nedelju 24.11.

Ekipe u grupi 2 svoje mečeve odigrale su u SC Vizura u nedelju 17.11.
Bosch dočekao je ekipu Balkan bet, u kojoj smo imali prilike da vidimo kako izgleda kada jedna ekipa ima veoma loš dan dok drugoj bukvalno sve polazi za rukom. Rezultat na kraju utakmice bio je 76-18 u korist gostiju, više nego dovoljan znak da će trener ekipe Bosch Radojević morati da pronađe novu taktiku za svoj tim u narednim mečevima.

Ekipa Balkan Bet je pokazala da će biti jedan od pretendenata na visoko mesto tabele u svojoj grupi.
U drugom meču prisustvovali smo duelu između debitanata u IT Ligi, ekipe EFront i ekipe koja već treću godinu učestvuje u IT Ligi – Saga. Trener prošlogodišnjih vicešampiona Srećković je napravio kadrovske promene u svojoj ekipi u vidu novog kreatora igre Jovičića koji je očekivanja opravdao pa ih možda i prevazišao. U rubric ‘poeni’ pored njegovog broja stajalo je 33, uz koje je upisao i 5 asistencija. Njega je ispratio stari znanac iz Sage, Milošević, svojim fenomenalnim performansom na koje nas je i navikao (21 poen, 13 skokova, 2 blokade), uz indeks korisnosti 30! Rajković je predvodio EFront sa 10 poena i 8 skokova – nedovoljno da se upiše prva pobeda. U narednom kolu, EFront gostuje ekipi 4K, koja je letos osvojila takmičenje ‘Letnja Liga’ na Adi Ciganliji. Konačan rezultat 59-65 u korist Sage.


Treći meč na programu, bio je duel Enetel Solutions i ekipe RT-RK. Enetel Solutions je sa 18 poena pogurao svoj tim protiv učesnika prošlogodišnje sezone, RT-RK. Kapiten gostiju Jakovljević upisao je 11 poena uz 10 skokova, dakle pružio partiju kojom je pokazao zašto je bio jedan od kandidata za prvog skakača IT Lige za sezonu 2018/19. Opet, nedostatak pomoći kapitenu uslovio je da se na semaforu nađe 64-49 u korist Enetel Solutions.
Kao i u prvoj grupi, imali smo najzanimljiviji duel na kraju programa. Dva tima koja se dobro poznaju od prošle sezone: Microsoft je dočekao Muhlbauer. Uz dosta tenzije i rezultatske klackalice, Microsoft je iznenadio Muhlbauer sa 53 prema 42. Krilo Microsofta Marković ubacio je 26 poena, od čega 15 sa linije za slobodna bacanja sa koje je imao procenat uspešnosti 94% (15/16). Muhlbauer je kao i u većem broju utakmica prošle sezone predvodio bek Radovanović ubacivši 19 poena u koš protivnika, opet nedovoljno za očekivanu pobedu.

U sledećem kolu sastaju se:
Grupa 1

MSG&MSGNC – Edeja Software

Acumenics– Hooloovoo

HTEC group – Degordian

Vip Mobile – Allied Testing

Seven Bridges – slobodna ekipa
Grupa 2

 Muhlbauer – Bosch

Saga – Enetel Solutions

RT-RK – Microsoft

4K – efront

Balkan bet – slobodna ekipa

November 26, 2019